Over mariet

onderwijs- en organisatieadviseur

Hi, ik ben Mariet Vrancken en werk al meer dan 15 jaar in en voor het onderwijs. Daarvoor werkte ik geruime tijd in de bedrijfswereld, zowel in binnen- als buitenland. Ik geloof in onderwijs als het fundament van onze democratie!

Als de wind van verandering waait, bouwen sommige mensen muren, andere windmolens. (Chinees gezegde) Ik bouw windmolens en liefst van al samen met anderen!

ik geloof in hybride leren als middel om onderwijs nog sterker en beter te maken voor leraren, leerlingen én schoolleiders.

Learning & Change Manager in onderwijs en organisatie. Begeleider en ondersteuner van schoolleiders in het ontwikkelen van een krachtige visie op hybride leren, breed evalueren, enzomeer en in allerhande veranderprocessen. Ik geloof in motivatie en zelfdeterminatie als belangrijke voorwaarde om te kunnen en willen leren. Ik vind het belangrijk om evidence informed te werken en op de hoogte te zijn van wat wetenschap te bieden heeft!

onderwijsmens in hart en nieren

Ik ben mede-oprichter, architect en pionier voor het ESF Transitieproject Leven, Leren en Werken 2050. Dat betekent dat ik een nieuwe secundaire school oprichtte (De MET Leuven), de krijtlijnen voor excellent onderwijs mee uitzette, zorgde voor een stevig wetenschappelijke onderbouwing en de school klaarstoomde om als gesubsidieerde en erkende school onderwijs te kunnen bieden aan leerlingen. Eerder werkte ik al aan verscheidene innovatie- en verandertrajecten met lagere en secundaire scholen om te evoluren naar een lerende organisatie met een rijke leeromgeving voor alle lerenden. Ook begeleidde ik meer dan 50 scholen bij het zoeken naar een innovatieve schoolorganisatie die werkbaar werk en een slimme organisatie nastreeft.

Als projectcoördinator begeleid en ondersteun ik schoolleiders in het ontwikkelen van een visie op hybride leren, binnen het KBS project Krachtig en Effectief Hybride Leren in de 21e eeuw.Dat

waar ik al aan werkte

je hoort of ziet me in:

NieuwsbriefDe Arena Nieuwsbrief

Ja, ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van De Arena! Ik ontvang graag al jullie tips, artikels en interessant aanbod voor de onderwijsprofessional!