Academy

In onze academy vind je trajecten, hybride en online courses, webinars, vormingen... Lees meer over wat onze experten jou te bieden hebben en schrijf je vandaag nog in!

In de kijker!

Schoolbezoek De MET

n 2019 ging de allereerste De MET Leerhub van start in Leuven. Een nieuwe secundaire school die haar visie uitbouwt op de fundamenten van belangrijke wetenschappelijke inzichten en gebaseerd op de principes van het Agora Onderwijs in Nederland. De MET is een leeromgeving die jongeren motiveert en waar samen gepersonaliseerd onderwijs wordt genoten. 

In De MET wordt er niet gewerkt met een lessenrooster, er zijn slechts enkele vakken en leerlingen krijgen écht eigenaarschap over hun leerproces en leerroute. Om dat alles in goede banen te leiden, wordt er gewerkt vanuit de leerdoelen en zijn er leercoaches die dit hele proces intensief en van nabij ondersteunen.

Ben je benieuwd naar hoe dit werkt in de praktijk? Kom dan zeker eens een kijkje nemen op één van onze bezoekdagen. Het zijn de leerlingen die je vertellen hoe alles werkt en die je rondleiden. Ook de  leercoaches staan je te woord. Mariet Vrancken, onderwijsdeskundige en mede-oprichter van De MET, vertelt je hoe je dit in je eigen schoolpraktijk zou kunnen integreren en hoe je onderwijsinnovatie echt een plek kan geven op jouw school.

Data

dinsdag 19/10/21 of dinsdag 8/3/21 – van 8u30 tot 12u

Locatie

De MET Leuven, Zavelstraat 78, 3010 Kessel-Lo

Kostprijs

€ 75 per persoon – € 185 voor 3 pp per school (excl BTW)

Inschrijven via https://forms.gle/ecrLoiWidjuQyNnQ6

hybride leren

Je wil hybride leren installeren op jouw school. Je weet wat de meerwaarde kan zijn van die krachtige mix van online en offline leren, van contact- en afstandsonderwijs. Hoe organiseer je dat nu? 

We vertrekken vanuit wetenschappelijke inzichten, zodat we te allen tijde evidence informed organiseren en werken.

We bekijken samen hoe je vanuit je visie op hybride leren een structuur kan uitbouwen, hoe je leerkrachten kan helpen om na te denken over wat werkt en wat niet en hoe je een krachtige mix creëert van online en offline leren, van contact- en afstandsonderwijs. Daarbij zoomen we in op differentiatie en evaluatie.

leerlingen motiveren

Leerlingen motiveren vraagt een doordachte aanpak. 

Misschien hoorde je al over de zelfdeterminatietheorie van Deci & Ryan, of over de Vitamines voor Groei van Vansteenkiste… Deze motivatieleer is in elk geval ons uitgangspunt om te kijken naar het motiveren van leerlingen bij het leren. 

In dit traject verdiepen we ons in motivatie en bekijken we hoe je dat best aanpakt in de lespraktijk. We stellen ons de vraag wat het allemaal precies inhoudt en hoe je ermee aan de slag kan.   Hoe vergroot je de autonomie van je leerlingen? Wat is het belang van zelfsturing en eigenaarschap en hoe werk je daar heel concreet aan? Wat kan jij doen als didacticus, als pedagoog en als coach?

evalueren & FB geven

Iedereen evalueert natuurlijk, maar toch is dat niet altijd zo evident. Wil je weten hoe je zo breed mogelijk kan evalueren, hoe je het leerproces en de leerprestaties van je leerlingen in kaart brengt op een effectieve manier? Dan is dit traject iets voor jou!

Wat betekent formatief evalueren of handelen eigenlijk en wat is het belang van feedback geven? Hoe geef je effectieve feedback waarmee je leerlingen waardevolle informatie geeft om doelgericht aan de slag te kunnen? We gaan samen op zoek naar de antwoorden en gaan concreet aan de slag!

Kies je voor een van bovenstaande thema’s, dan kan je opteren voor: 

  • een workshop of lezing tijdens een pedagogische studiedag
  • een online course als individuele leraar of met (een deel van) je collega’s
  • een traject op maat: hybride, met (een deel van) je collega’s

Klik op onderstaande tegels voor meer uitleg over workshops, trajecten, online course, en meer.

Om een workshop, lezing of traject aan te vragen, of om meer informatie en prijzen te verkrijgen, vul ons aanvraagformulier hier in: 

Infosessies

Geregeld geven wij gratis webinars en infosessies met meer informatie over bepaalde thema’s. In elke infosessie kom je meer te weten over een belangrijk onderwijsthema en hoe wij onze trajecten organiseren om scholen te begeleiden en ondersteunen.

Onze eerstvolgende infosessies: 

Hybride trajecten

Al onze trajecten zijn hybride opgebouwd. Dat wil zeggen dat we een online course aanbieden, in combinatie met live sessies waarbij we met elkaar in gesprek gaan, wij advies en input geven, wij luisteren naar jullie noden en bekommernissen. Bovendien word je lid van een online community die heel wat van elkaar kan leren en met elkaar kan delen.

NieuwsbriefDe Arena Nieuwsbrief

Ja, ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van De Arena! Ik ontvang graag al jullie tips, artikels en interessant aanbod voor de onderwijsprofessional!