de onderwijsarena

De Arena levert werk op maat. Mix en match de onderdelen die interessant zijn voor jou en jouw school. Zo stel je zelf een programma samen dat helemaal op maat is van jouw organisatie en jouw leerwensen. Graag wat hulp van ons? Dat kan! We bieden ook een aantal leerroutes aan die je meenemen op een boeiende reis doorheen allerhande thema’s. Heb je toch nog vragen? Neem dan zeker contact met ons op. We helpen je graag verder!

hybride leren

Online én offline leren in één pakket: dat is een krachtige en effectieve mix van leren. Ontdek alle voordelen in onze leerroutes waar je een combinatie kan maken van webinars, online courses, cursussen bij jou op school en allerhande workshops.  

online leren

Online leren biedt heel wat mogelijkheden: zo kan je tijd- en plaatsonafhankelijk, flexibel leren. Je kiest immers zelf waar en wanneer je leert, hoeveel tijd je eraan besteedt en voor welk onderdeel je kiest. Er zijn korte leersessies zoals webinars, vragensessies en online coachings of vergaderingen. Bij de wat langere cursussen vind je mini-MOOCs (4 tot 6 weken) en MOOCs (3 tot 6 maanden). 

offline leren

Wij komen graag naar je toe! Inspirerende lezingen, boeiende workshops, coachings op de werkvloer, het kan allemaal. We helpen jou(w school) bij het organiseren van een pedagogische studiedag, denken mee na over een beleid omtrent evaluatie of differentiatie, noem maar op. 

Leerroutes

Aan de hand van artikels, blogs, podcasts, webinars, werksessies, (online) coaching op de vloer, filmpjes, een MOOC, een vormingsdag ga je aan de slag omtrent motivatie, evaluatie, hybride leren, enzomeer. 

Op deze reis leer je wanneer je wil, wat je wil en zo veel (of weinig) als je wil. Kies je enkel voor een MOOC of een vormingsdag, of wil je je helemaal onderdompelen in het thema? Deze leerroutes bouw je uit op jouw ritme en helemaal op maat. 

leerroute motivatie

Kom alles te weten over het ABC van motivatie. Wat het is, hoe je leerlingen kan motiveren, welke aanpak het best werkt.

Gemotiveerde leerlingen leren en presteren beter en zorgen voor gemotiveerde leraren!

leerroute evaluatie

Evalueren om te leren…. in deze leerroute leer je alles over hoe en waarom evalueren, over de verschillende evaluatievormen en -tools. 

Helemaal zoals de inspectie het graag ziet en volgens de principes van het ROK.

Ben je directeur en wens je een evaluatiebeleid op poten te zetten? Ook daar kunnen we je bij helpen!

 

leerroute
hybride leren

Hybride leren is een blend van online én offline leren. Die kan erg krachtig en effectief zijn als je voldoende aandacht besteedt aan enkele belangrijke aspecten. 

We gaan samen op zoek naar wat werkt, naar de beste aanpak voor online en offline leren, zodat je je leerlingen zowel in de klas als vanop afstand blijvend kan boeien, inspireren en motiveren.

leerroute differentiatie

Maatwerk voor je leerlingen waarbij je élke leerling inspireert, motiveert en helpt groeien: het kan! 

In deze leerroute ontdek je hoe je kan differentiëren zonder 26 verschillende aanpakken te hanteren en hoe je fris en monter kan blijven lesgeven zonder in het werk te verdrinken!

leerroute veranderende rol van de leraar

Een excellente leraar doet veel meer dan kennis overdragen. Hij is coach, begeleider, motivator en inspirator. 

Wat dat precies betekent kom je te weten in deze leerroute.  

leerroute
schoolleiderschap

Leiding geven aan een schoolteam is geen sinecure.

In onze leerroutes voor schoolleiderschap kan je kiezen voor verschillende thema’s.

Ga naar de Academy

Lees meer over dit uitgebreide aanbod in de Academy! Je vindt er ons volledige aanbod.

NieuwsbriefDe Arena Nieuwsbrief

Ja, ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van De Arena! Ik ontvang graag al jullie tips, artikels en interessant aanbod voor de onderwijsprofessional!