Waarom de Arena?

onze missie

Het is onze missie om schoolleiders en hun beleidsteam te helpen bij het ontwikkelen van een wetenschappelijk gefundeerde en sterke onderwijsvisie.

Samen met de leidinggevende(n) zorgen we voor betrokken en gemotiveerde onderwijskrachten die een sterke visie mee uitbouwen en in een professionele leergemeenschap het beste van hun zijn en kunnen durven inzetten. 

Wij willen mensen helpen groeien, helpen leren, helpen ten volle in hun professionele leven te staan. We willen hen aanmoedigen en inspireren om in de arena te gaan staan. Daar gebeurt het leren én het leven. 

De mannen en vrouwen in de arena

“Het is niet de criticus die ertoe doet; niet degene die ons erop wijst waarom de sterke man struikelt, of wat de man van de daad beter had kunnen doen. De eer komt toe aan de man die daadwerkelijk in de arena staat, wiens gezicht besmeurd is met stof, zweet en bloed; die zich kranig weert; die fouten maakt, die keer op keer tekortschiet, (want er is geen ‘proberen’ zonder falen en tekortschieten; maar die desondanks tracht iets te bereiken; die groot enthousiasme en  grote toewijding kent; die zich helemaal geeft voor de goede zaak;)  die, als het meezit, uiteindelijk de triomf van een grootse prestatie kent, en als het tegenzit en hij faalt, in elk geval faalt terwijl hij grote moed heeft getoond.” (vertaald uit ‘Durf te leiden’ – Brené Brown)

Onze kernwaarden

De man of vrouw in de arena toont grote moed, weet dat hij kan groeien en moedigt anderen aan om ook de arena te betreden. 

NieuwsbriefDe Arena Nieuwsbrief

Ja, ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van De Arena! Ik ontvang graag al jullie tips, artikels en interessant aanbod voor de onderwijsprofessional!